Virtuális Erőmű Program™

200MW-os erőmű kiváltása igazolt megtakarításokkal 2020-ig

Energiatudatos Vállalat

Az energiaköltségek megtakarításához vezető út első szakasza a vállalat energiatudatosságának felmérése és javítása. Ennek elvégzése érdekében az energiamenedzsment következő elemeit külön kell vizsgálni:

  • Az energiahatékonyság beépülése a szervezet irányítási rendszerébe
  • Méréseken alapuló döntéshozatal az energiamenedzsmentben
  • Az energia tudatos beszerzése, a piaci lehetőségek kihasználása
  • Energiahatékonysági célok és akciótervek
  • Megfelelő erőforrások biztosítása a célok eléréséhez
  • Az eredmények számszerűsítése és demonstrálása

Energiatudatos Vállalat 2013

A vállalat jelenlegi energiaérzékenysége az értékelő kérdőív kitöltésével és értékelésével határozható meg. Az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatban részt vevő vállalkozások az értékelő kérdőív kitöltését követően kezdeményezhetik az „Energiatudatos Vállalat” cím megszerzését. Ehhez először regisztrálniuk kell, majd a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. – Virtuális Erőmű Programjával történő szerződéskötés után akkreditált tanácsadónk felkeresi társaságukat, véglegesítik a kérdőívre adott válaszokat, meghatározzák az energiamenedzsment fejlesztésének lépéseit, amelyre a társaság kötelezettséget vállal. A tanácsadóval történő beszélgetés során bemutatásra kerülnek az energiamenedzsment erősítését szolgáló tanfolyamok, speciális felmérési lehetőségek, illetve az energiahatékonyságot elősegítő speciális hitelkonstrukciók és pályázatok.

Enegiahatékonysági Kiválósági Pályázat

A vállalások egy évre szólnak, ennek leteltével tanácsadónkkal áttekintik a vállalások teljesítését, illetve lehetőség van újabb egy évre szóló vállalást tenni. A kötelezettségvállalást követően a vállalat megkapja az „Energiatudatos Vállalat” címet, amelynek logoját használhatja. A logoban megjelenik a cím megszerzésének éve, de annak használata nem időhöz kötött.

Az „Energiatudatos Vállalat” cím átadására minden évben a nemzetközi energiatakarékossági világnap alkalmából (március 6) és ahhoz legközelebbi munkanapon  kerül sor, amelyet a pályázat tanulságait bemutató konferencia követ.

Mit kell tennem, ha szeretnék „Energiatudatos Vállalat” címet szerezni?