Virtuális Erőmű Program™

200MW-os erőmű kiváltása igazolt megtakarításokkal 2020-ig

Használati útmutató

 1. Regisztráció
 2. Szervezeti adatok megadása és módosítása
  1. Saját adatok módosítása
  2. Szervezeti adatok megadása
  3. Szervezeti adatok módosítása
 3. Pályázat létrehozása
  1. Pályázatok típusai
  2. Pályázat szabályzatának elfogadása
  3. Pályázati űrlap kitöltésének megkezdése
 4. Az Önértékelő kérdőív kitöltése
  1. Önértékelő kérdőív módosítása
  2. Önértékelő kérdőív megtekintése
  3. A Vállalásokat tartalmazó önértékelő kérdőív kitöltése és módosítása
  4. A Megvalósulást tartalmazó önértékelő kérdőív kitöltése és módosítása
  5. Korábban kitöltött önértékelő kérdőív adatainak betöltése új kérdőívbe
  6. Az Önértékelő kérdőív lementése
  7. Az Önértékelő kérdőív nyomtatása
 5. Pályázati adatlap (jelentkezési lap) letöltése és nyomtatása
 6. Az egyes pályázati típusokról bővebben
  1. Csináld magad! – Ingyenes önértékelő kérdőív
  2. Energiatudatos Vállalat Cím
  3. Energiahatékony Vállalat Díj
  4. Energiahatékony Mentor Vállalat Díj
  5. GOP 2012 Pályázat
  6. KMOP 2013 Pályázat
 1. Regisztráció

  Regisztrálni a Regisztráció menüpont alatt Felhasználónév, E-mail cím és Jelszó megadásával lehetséges.

  Regisztrációját az Ön által megadott e-mail címen tudja megerősíteni, amely egy linket tartalmaz. A linkre kattintva a megadott felhasználó nevével használni tudja az oldalt. Amennyiben nem találja az üzenetet, ellenőrizze a SPAM mappát, ha ott sem található, akkor kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk az iroda@virtualiseromu.hu címen.

  Adatai módosítására is lehetősége van, amennyiben a felhasználó nevét szeretné módosítani, akkor kattintson a Felhasználó név módosítása menüpontra, ha az e-mail címét kívánja megváltoztatni, akkor az E-mail cím módosítása menüpontra, ha jelszavát módosítaná, akkor a Jelszó módosítása menüpontra.

 2. Szervezeti adatok megadása és módosítása

  1. Saját adatok módosítása

   Saját adatainak módosítására a regisztrációt követően bármikor módja van. Ehhez nyissa le a felhasználó nevével ellátott fület, ahol kiválaszthatja, hogy mely adatait (felhasználó név, e-mail cím, jelszó) kívánja megváltoztatni. A Saját Adatok menüpontra kattintva áttekintheti az Ön által megadott adatokat, illetve módosíthatja azokat.

  2. Szervezeti adatok megadása

   Az Ön cégének/szervezetének az adatait a sikeres regisztrációt követően a Céges adatok megadása linkre kattintva adhatja meg.

   A céges adatok menüpont alatt a pályázatban való részvételhez meg kell adnia A pályázó cég, A pályázó felelős vezetője, a Felelős kapcsolattartó és a Fő tevékenységre vonatkozó adatokat. Miután végzett az adatok kitöltésével az Adatok mentése gombra kattintva elmentheti azokat.

   A pályázó cég menüpont alatt Önnek meg kell adnia az Ön szervezetének teljes nevét, cégformáját, postacímét, adószámát, alkalmazottainak számát, tevékenységének jellegét és éves villamosenergia fogyasztását. Az Ön szervezetének sikeres regisztrációjához a csillaggal jelölt adatok kitöltése elengedhetetlen.

   Amennyiben Ön vagy az Ön által képviselt szervezet nem rendelkezik cégjegyzékszámmal, akkor kérjük a Cégjegyzékszáma ponthoz 11-11-111111 írjon.

   Ha Ön a VEP pályázattal kapcsolatban valamint az Energiahatékonyság témakörében további tájékoztató anyagot szeretne kapni, pipálja ki az oldal alján lévő jelölőnégyzetet.

   • Teljes név pont alatt adja meg az Ön szervezetének teljes nevét a cégforma nélkül. Csak abban az esetben adja meg a cégformáját, ha a Cégforma pont alatt a legördülő listában nem találja az Ön szervezetének cégformáját.
   • Cégforma pont alatt válassza ki a legördülő listából az Ön szervezetének cégformáját. Amennyiben nem találja, kérjük a Teljes név pont alatt adja meg.
   • Postacím pont alatt adja meg a szervezet Irányítószámát, Települését és Címét.
   • Weboldal pont alatt megadhatja az Ön szervezetének honlapjának URL-jét.
   • Adószám pont alatt adja meg az Ön szervezetének adószámát.
   • Cégjegyzékszám pont alatt adja meg az Ön szervezetének cégjegyzékszámát, amennyiben Ön vagy az Ön által képviselt szervezet nem rendelkezik cégjegyzékszámmal, akkor kérjük, ide 11-11-111111-et írjon.
   • Alkalmazottak száma pont alatt a legördülő listából válassza ki az Ön szervezeténél alkalmazásában álló személyek számát. Amennyiben Ön ezzel az információval nem rendelkezik, kérjük a Nem ismert lehetőséget válassza.
   • Tevékenységének jellege pont alatt válassza ki a legördülő listából az Ön szervezetének TEÁOR számát.
   • Éves villamos energia fogyasztása pont alatt adja meg az Ön szervezetének villamosenergia fogyasztásának kilowattórában kifejezett értékét az elmúlt naptári évben.

   Az Ön szervezetének sikeres regisztrációjához a csillaggal jelölt adatok kitöltése elengedhetetlen.

   A pályázó felelős vezetője fül alatt Önnek meg kell adnia a pályázatban résztvevő szervezet vezetőjének nevét, beosztását, e-mail illetve mobiltelefonos elérhetőségét.

   A Felelős kapcsolattartó fül alatt kérjük, hogy a projektért felelős munkatárs adatait adja meg, vagyis a kapcsolattartó nevét, beosztását, címét, e-mail és mobiltelefonos elérhetőségét.

   A Fő tevékenység fül alatt adja meg a szervezet fő tevékenységi körét.

  3. Szervezeti adatok módosítása

   Az Ön szervezetének adatait bármikor módosítani tudja, ehhez kattintson a jobb felső menüsorban a felhasználó nevére és a lenyíló listából válassza ki a Szervezeti adatok megadása lehetőséget.

   Ön a szervezete bármely adatát megváltoztathatja utólag. A módosítások sikeres elmentéséhez pedig kattintson az oldal alján található Adatok mentése gombra.

 3. Pályázat létrehozása

  Ön pályázatot a bal felső menüsoron található Pályázatkezelés gombra kattintva tud létrehozni. Ugyanerre az oldalra jut a baloldali menüsorban az Ingyenes Önértékelés gombra kattintva is, amennyiben regisztrélva van, és belépett az oldalra.

  1. Pályázatok típusai

   A Virtuális Erőmű Program különböző programjaihoz és kapcsolódóan 6 különböző pályázati típushoz tölthető ki a szervezet energiahatékonysági helyzetét felmérő önértékelő kérdőív:

   • Csináld magad! – Ingyenes önértékelő kérdőív – erre a dobozra kattintva az érdeklődők akár regisztráció nélkül kaphatnak egy gyors helyzetképet szervezetük/cégük energiahatékonységi helyzetéről.
   • Energiatudatos Vállalat Cím – erre a pontra kattintva az Energiatudatos Vállalat címre pályázók tölthetik ki az állapotfelmérésüket, vállalásaikat, majd azok megvalósulását felmérő kérdőíveket (az ehhez kapcsolódó teljes pályázati folyamatról további információ a baloldali menüsor Energiatudatos Vállalat pontjában)
   • Energiahatékony Vállalat Díj – erre a pontra kattintva az Energiahatékony Vállalat díjra pályázók tölthetik ki az energiahatékonysági állapotukat felmérő kérdőívet (az ehhez kapcsolódó teljes pályázati folyamatról további információ a baloldali menüsor Energiahatékony Vállalat díj pontjában)
   • Energiahatékony Mentor Vállalat Díj – erre a pontra kattintva az Energiahatékony Mentor Vállalat díjra pályázók tölthetik ki az energiahatékonysági állapotukat felmérő kérdőívet (az ehhez kapcsolódó teljes pályázati folyamatról további információ a baloldali menüsor Energiahatékony Vállalat díj pontjában)
   • GOP 2012 Pályázat – ezen pont alatt érhető el a GOP-2012-2.1.1/B kiírásra pályázók számára kötelezően előírt energiahatékonységi önértékelő kérdőív
   • KMOP 2013 Pályázat – ezen pont alatt érhető el a KMOP-2013-1.2.1/B kiírásra pályázók számára kötelezően előírt energiahatékonységi önértékelő kérdőív

   Itt kiválaszthatja azt a pályázati típust, amelyben az Ön szervezete részt kíván venni, ezt az Új pályázat kezdése gombra kattintva teheti meg.

  2. Pályázat szabályzatának elfogadása

   Miután kiválasztotta azt a pályázatot, amelyben az Ön szervezete részt kíván venni, az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat Pályázati Feltételrendszere oldalra jut, ahol áttekintheti a pályázattal kapcsolatos legfontosabb információkat. A pályázatban való részvétel feltétele, hogy elfogadja a pályázat szabályzatát, amelyet az oldal alján található Elfogadom a pályázati feltételrendszer gombra kattintva tehet meg.

   A feltételrendszerrel kapcsolatos információkat a szélső menüsor Pályázat menüpont Pályázati feltételrendszer gombra kattintva bármikor megtekintheti.

  3. Pályázati űrlap kitöltésének megkezdése

   Ön a választott pályázati típushoz kapcsolódó önértékelő kérdőívet a Pályázat kitöltése mező Jelenlegi állapot felmérése gombjára kattintva tud kitölteni.

   Az Előző éves villamos energia felhasználás dobozon belül kérjük, adja meg a pályázat leadásának időpontját megelőző 12 hónap fogyasztása kilowattórában kifejezett értékét.

 4. Az Önértékelő kérdőív kitöltése

  Az önértékelő kérdőív kitöltése során 5 kérdéskörben kell választ adnia az Ön cégének/szervezetének energiahatékonysági helyzetével kapcsolatosan. Az egyes kérdéscsoportokra az öt alcímre kattintva tud válaszolni:

  • 1. Az energiahatékonyság beépülése a szervezet menedzsment irányítási rendszerébe
  • 2. Tényeken alapuló döntéshozatal az energiamenedzsmentben
  • 3. Célok és akciótervek
  • 4. Megfelelő erőforrások biztosítása
  • 5. Az eredmények számszerűsítése és demonstrálása

  Amennyiben megjegyzése van, a 6. Megjegyzés a kitöltéshez alcímre kattintva tudja ezt megírni szöveges formában.

  Az egyes kérdésekre adható válaszok egy 4 fokozatú skálán jelennek meg, Önnek csak ki kell választani és rákattintania az Ön szervezetére leginkább illő válaszra. Az egyes válaszok leírása segíthet a legpontosabb válasz megadásában.

  Amennyiben Ön nem kívánja egyszerre megválaszolni az összes kérdést, a válaszadást bármikor megszakíthatja és elmentheti válaszait az Elment gombra kattintva, majd később bármikor visszatérhet a válaszadáshoz. Természetesen a későbbiekben még van módja arra, hogy akár a megválaszolt kérdéseket is módosítsa.

  Ha végzett a pályázati űrlap kitöltésével és a továbbiakban nem kívánja már módosítani a kérdésekre adott válaszokat, akkor az Elment és lezár gombra kattintson.

  1. Önértékelő kérdőív módosítása

   Önértékelő kérdőívet módosítani illetve a megkezdett űrlap kitöltését folytatni csak abban az esetben tudja, amennyiben még nem zárta le a pályázati űrlapját. A módosításhoz illetve folytatáshoz kattintson a bal felső menüsor Pályázatkezelés menüpontjára. Ekkor az Aktív pályázatok oldalra jut, ahol ki tudja választani azt a pályázatot, amelyet módosítani illetve folytatni kíván, ehhez kattintson a Pályázat folytatása linkre.

   A Jelenlegi állapot módosítása gombra kattintva visszajut a kérdőív kitöltéséhez, amennyiben pedig ki szeretné nyomtatni a kérdőívet, akkor a Jelenlegi állapot nyomtatása gombra kattintson.

  2. Önértékelő kérdőív megtekintése

   Amennyiben Ön lezárta a pályázati űrlapot, utólag bármikor megtekintheti ennek részleteit. A bal felső menüsorban lévő Pályázatkezelés menüpontra kattintva az Aktív pályázatok oldalon az Ön által lezárt pályázatnál kattintson a Pályázat részletei linkre.

   Ezután a Pályázat kitöltése doboz Jelenlegi állapot nyomtatása gombra kattintva .pdf formátumban letöltheti és kinyomtathatja a kitöltött pályázati űrlapot.

  3. A Vállalásokat tartalmazó önértékelő kérdőív kitöltése és módosítása

   Egyes pályázati típusokhoz (pl Energiatudatos Vállalat Cím) nem csupán a jelenlegi állapot felmérése szükséges önértékelő kérdőív segítségével, hanem a pályázók vállalásokat tesznek az elkövetkező egy évre vonatkozóan (További információt az Energiatudatos Vállalat címre való pályázásról, a pályázás folyamatáról honlapunkon itt talál: /energiatudatos-vallalat )

   Az Ön szervezete vállalásainak megadásához a Pályázat kitöltése doboz Vállalás megtevése gombra kell kattintania.

   A Vállalás űrlap kitöltése során, az állapotfelméréshez hasonlóan ugyanabban az 5 kérdéskörben kell választ adnia az Ön szervezete által a jövőben vállalt energiahatékonysági intézkedésekről. Az egyes kérdéscsoportokra ismét az 1 -5-ig számozott alcímre kattintva tud válaszolni:

   • 1. Az energiahatékonyság beépülése a szervezet menedzsment irányítási rendszerébe
   • 2. Tényeken alapuló döntéshozatal az energiamenedzsmentben
   • 3. Célok és akciótervek
   • 4. Megfelelő erőforrások biztosítása
   • 5. Az eredmények számszerűsítése és demonstrálása

   Amennyiben megjegyzést kíván tenni, a 6. Megjegyzés a kitöltéshez alcímre kattintva tud.

   Amennyiben előzőleg kitöltötte az Állapotfelmérés űrlapot, a Vállalások kérdőív a kérdései felett megjelenik az Állapotfelmérés ikon.

   Az egyes kérdésekre adható válaszok itt is egy 4 elemű skálán jelennek meg, Önnek csak ki kell választania és rákattintania arra a válaszra, amely leginkább teljesül a szervezet egy évvel későbbi időpontra megvalósítandó vállalt energiahatékonysági helyzetére. Az egyes válaszok leírása segíthet a legpontosabb válasz megadásában.

   Pályázatát az Állapotfelmérő kérdőívhez hasonlóan az Elment gombbal mentheti, majd (amennyiben már nem kíván módosítani a kérdésekre adott válaszain) véglegesítheti kérdőívét az Elment és lezár gombbal.

   A cég vállalásait tartalmazó kérdőív módosításhoz illetve folytatáshoz kattintson a bal felső menüsor Pályázatkezelés menüpontjára. Ekkor az Aktív pályázatok oldalra jut, ahol ki tudja választani azt a pályázatot, amelyet módosítani illetve folytatni kíván, ehhez kattintson a Pályázat folytatása linkre.

   A Vállalás módosítása gombra kattintva visszajut a kérdőív kitöltéséhez, amennyiben pedig ki szeretné nyomtatni a kérdőívet, akkor a Vállalás nyomtatása gombra kattintson.

  4. A Megvalósulást tartalmazó önértékelő kérdőív kitöltése és módosítása

   Ahhoz, hogy az Ön szervezetében létrejött változások nyomon követhetőek legyenek, a Vállalás űrlap kitöltése után 1 évvel ismét el kell végeznie az aktuális állapotfelmérést, amit a Pályázat kitöltése doboz Megvalósulás megtevése gombra kattintva tud megtenni.

   A Megvalósulás űrlap kitöltése során ugyanabban 5 kérdéskörben kell választ adnia az Ön szervezetében jövőben vállalt energiahasználat helyzetéről, mint az Állapotfelmérés és a Vállalások kitöltésekor.

   Összehasonlításképpen megtekintheti a az Állapotfelmérés és Vállalás űrlapokon adott válaszait az Állapotfelmérés illetve a Vállalás gombokra kattintva.

   Válaszait ugyanúgy egy négyfokozatú skálán adhatja meg. A kérdőívet az Elment gombbal mentheti, majd ha véglegesíteni szeretné, az Elment és lezár gombbal tudja lezárni.

   He még nem zárta le kérdőívét, a módosításhoz illetve folytatáshoz kattintson a bal felső menüsor Pályázatkezelés menüpontjára. Ekkor az Aktív pályázatok oldalra jut, ahol ki tudja választani azt a pályázatot, amelyet módosítani illetve folytatni kíván, ehhez kattintson a Pályázat folytatása linkre.

   A Megvalósulás módosítása gombra kattintva visszajut a kérdőív kitöltéséhez, amennyiben pedig ki szeretné nyomtatni a kérdőívet, akkor a Megvalósulás nyomtatása gombra kattintson.

  5. Korábban kitöltött önértékelő kérdőív adatainak betöltése új kérdőívbe

   Ha a rendszer látja, hogy az Ön felhasználóneve alatt már kitöltésre került önértékelő kérdőív, a pályázati feltételrendszer elfogadását követően felajánlja, hogy ezeknek a korábbi kérdőíveknek az adatait áttölthesse abba a pályázatba, amelyen éppen dolgozik. Ez a lehetőség hasznos lehet számos esetben, többek között például akkor, ha az érdeklődőként kitöltött ingyenes „Csináld magad!” kérdőívet, majd rövid idővel ezt követően a GOP-2012-2.1.1/B pályázathoz újra szükséges az önértékelő kérdőív kitöltése. Ugyanígy hasznos lehet, hogy ami az egyik évben Megvalósulás, az a következő évre nézve Állapotfelmérés.

  6. Az Önértékelő kérdőív lementése

   Amennyiben Ön lezárta a pályázati űrlapot, utólag bármikor letöltheti azt. A bal felső menüsorban lévő Pályázatkezelés menüpontra kattintva az Aktív pályázatok oldalon az Ön által lezárt pályázatnál kattintson a Pályázat részletei linkre.

   Ezután a Pályázat kitöltése doboz Jelenlegi állapot nyomtatása gombra kattintva .pdf formátumban elérhető lesz az Ön által kitöltött pályázati űrlap.

   Letöltéshez a böngészője által megjelenített Letöltés gombot használja.

  7. Az Önértékelő kérdőív nyomtatása

   Amennyiben Ön lezárta a pályázati űrlapot, utólag bármikor kinyomtathatja azt. A bal felső menüsorban lévő Pályázatkezelés menüpontra kattintva az Aktív pályázatok oldalon a lezárt pályázatnál kattintson a Pályázat részletei linkre.

   Ezután a Pályázat kitöltése doboz Jelenlegi állapot nyomtatása gombra kattintva pdf formátumban elérhető lesz az Ön által kitöltött pályázati űrlap.

   Nyomtatáshoz kattintson böngészője által megjelenített nyomtató ikonra.

   Ezután a felugró ablakban válassza ki az Ön számára megfelelő nyomtatási beállításokat és kattintson az OK gombra.

 5. Pályázati adatlap (jelentkezési lap) letöltése és nyomtatása

  A pályázati adatlap (jeletkezési lap) letöltéséhez kattintson a bal felső menüsorban lévő Pályázatkezelés menüpontra, majd az Aktív pályázatok oldalon az Ön által letölteni kívánt pályázat dobozában kattintson a Pályázat folytatása linkre.

  Ezután kattintson az oldal alján lévő Pályázati adatlap letöltése gombra, az Ön által kitöltött pályázati adatlap pdf formátumban elérhető válik.

  Letöltéshez a böngészője által megjelenített Letöltés gombot használja.

  Nyomtatáshoz kattintson böngészője által megjelenített nyomtató ikonra.

  Ezután a felugró ablakban válassza ki az Ön számára megfelelő nyomtatási beállításokat és kattintson az OK gombra.

 6. Az egyes pályázati típusokról bővebben

  1. Csináld magad! – Ingyenes önértékelő kérdőív

   A „Csináld magad! – Ingyenes önértékelő kérdőív” lehetőségre kattintva az érdeklődők akár regisztráció nélkül kitölthetik a kérdőívet, hogy gyors helyzetképet kapjanak szervezetük/cégük energiahatékonységi helyzetéről. A regisztrált felhasználóknak ingyenes önértékelés keretén belül lehetőség nyílik az állapotfelmérésre, vállalások megtételére és ezek megvalósulásának felmérésére.

  2. Energiatudatos Vállalat Cím

   Az Energiatudatos Vállalat Cím az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat első szintje. Ez a szint nem igényel múltbéli sikereket, már megvalósult energiahatékonysági fejlesztéseket, pusztán elkötelezettséget a fejlődésre.

   Az erre a pályázati típusra jelentkező cégek részéről az alábbi lépésekre van szükség:

   1. Regisztráció a VEP oldalán
   2. Céges adatok kitöltése
   3. Pályázati jelentkezési lap letöltése, kinyomtatása, majd elküldése a VEP számára (elektronikusan és postai úton egyaránt).
   4. Regisztrációs díj befizetése
   5. Önértékelő kérdőív kitöltése, mely tükrözi a szervezet valós, jelenlegi állapotát
   6. Vállalások megtétele, hogy a szervezet mely területeken kíván fejlődni az elkövetkezendő egy évben
   7. Vállalások megfogalmazása és publikálása a szervezet weboldalán
   8. Logóhasználati engedély megküldése a VEP részére, melynek segítségével közzéteheti a szervezetet a díjazottak listáján

   A fenti lépések 4. pontja után Akkreditált Tanácsadót rendel a VEP a jelentkező szervezethez, aki térítésmentesen támogatja a pályázat további lépéseinek eredményes megtételében. Ő segít például reálisan teljesíthető, ámde releváns mértékű vállalásokat tenni az elkövetkezendő egy évre.

  3. Energiahatékony Vállalat Díj

   Az Energiahatékony Vállalat Díj az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat második szintje. Ha egy szervezet el szeretné érni ezt a szintet, akkor már megvalósult, sikeres energiahatékonysági projektet/intézkedést kell tudni felmutatnia.

   A pályázat ebben az esetben az alábbi lépésekből áll:

   1. Regisztráció a VEP oldalán
   2. Céges adatok megadása
   3. Pályázati jelentkezési lap letöltése, aláírása, VEP számára történő eljuttatása (elektronikus és postai úton is)
   4. Regisztrációs díj befizetése
   5. Projekt rövid ismertetőjének megküldése (1-2 bekezdés, mikor valósult meg, milyen típusú, mekkora sikert eredményező projekt volt)
   6. Önértékelő kérdőív kitöltése (melyben Akkreditált Tanácsadóink aktív közreműködéssel segítenek)
   7. Műszaki csapatunk felkeresi Önöket, majd elkészítik a pályázó szervezet adatszolgáltatása és aktív közreműködésével az alábbi produktumokat
    • A projekt 1 oldalas sikertörténete, melynek célközönsége a döntéshozók, téma iránt érdeklődők
    • A projekt 3-5 oldalas szakmai összefoglalója, melynek célközönsége a szakértők
    • A meghatározott számítási módszertan szerint kiszámításra kerül, hogy a projekt mennyivel járul hozzá a Virtuális Erőmű építéséhez. Ezt nevezzük bebankolásnak.
   8. Az elkészült pályázati anyagot a VEP továbbítja a Tanácsadó Testület Szakmai Zsűri Szakbizottságának, aki dönt a pályázat elfogadásáról vagy elutasításáról

  4. Energiahatékony Mentor Vállalat Díj

   A „Mentor vállalatok” olyan „Energiahatékony vállalatok”, amelyek a Program keretében vállalják, hogy személyes példamutatásukkal, szerepvállalásukkal és kiállásukkal segítik a Program elterjesztését, népszerűsítését.

  5. GOP 2012 Pályázat

   A kiírás értelmében minden GOP-2012-2.1.1/B pályázónak rendelkeznie kell a Virtuális Erőmű Program térítésmentes önértékelés meglétét igazoló nyilatkozatával.

   A pályázók a következő lépéseket kell, hogy megtegyék:

   1. Regisztráció a Virtuális Erőmű Program honlapon
   2. A pályázati típusok közül a „GOP 2012 pályázat” lehetőségen belül új pályázat kezdése
   3. Szervezeti adatok megadása
   4. Pályázati szabályok elfogadása
   5. Önértékelő kérdőív kitöltése és lezárása
   6. Éves villamosenergia-fogyasztás megadása
   7. Pályázati jelentkezési lap letöltése, cégszerűen aláírva postázása a Virtuális Erőmű Program részére

   A kitöltött jelentkezési lap beérkeztét és a kérdőív sikeres kitöltését és lezárását követően a Virtuális Erőmű Program kiállítja és postázza a pályázó részére a térítésmentes önértékelés meglétét igazoló nyilatkozatot.

  6. KMOP 2013 Pályázat

   A kiírás értelmében amennyiben KMOP-2013-1.2.1/B pályázó rendelkezik a Virtuális Erőmű Program térítésmentes önértékelés meglétét igazoló nyilatkozatával, 3 plusz ponttal értékelik.

   A pályázók a következő lépéseket kell, hogy megtegyék:

   1. Regisztráció a Virtuális Erőmű Program honlapon
   2. A pályázati típusok közül a „KMOP 2013 pályázat” lehetőségen belül új pályázat kezdése
   3. Szervezeti adatok megadása
   4. Pályázati szabályok elfogadása
   5. Önértékelő kérdőív kitöltése és lezárása
   6. Éves villamosenergia-fogyasztás megadása
   7. Pályázati jelentkezési lap letöltése, cégszerűen aláírva postázása a Virtuális Erőmű Program részére

   A kitöltött jelentkezési lap beérkeztét és a kérdőív sikeres kitöltését és lezárását követően a Virtuális Erőmű Program kiállítja és postázza a pályázó részére a térítésmentes önértékelés meglétét igazoló nyilatkozatot.