Virtuális Erőmű Program™

200MW-os erőmű kiváltása igazolt megtakarításokkal 2020-ig

A Virtuális Erőmű Program regionális rendezvényeinek legutóbbi állomása Nyíregyházán

A Virtuális Erőmű Program regionális konferenciáinak sorában 2014. szeptember 9-én ezúttal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mutattuk be módszertanunkat és jó gyakorlatainkat, valamint a Megyei Önkormányzat közreműködésével helyi vállalkozások és intézmények sikertörténeteivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Milyen lehetőségek rejlenek az energiahatékonyságban és a Virtuális Erőmű Programhoz való csatlakozásban vállalkozások vagy akár egész városok számára? Milyen új és érdekes módszerek és megközelítések léteznek az energiahatékonyság elősegítésére? Ezekre a kérdésekre válaszoltak a VEP-től érkezett szakértők előadásai a Nyíregyházán, a Megyeháza Bessenyei nagytermében megtartott rendezvényen. Bemutatásra kerültek többek között magyar és nemzetközi példák az enegiahatékonyság szempontjainak érvényesítésére, valamint új és érdekes módszerek -mint például a fenntartható várostervezés és a gamification („játékosítás”)- és ezek alkalmazási lehetőségei az energiahatékonysági kezdeményezésekben.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye részéről a Megyei Közgyűlés elnökének megnyitóját és előadását követően, melynek témája a a zöld stratégia volt a megyefejlesztésben, a térségi fejlesztés lehetőségeinek valamint megyei jó gyakorlatok és mintaprojektek bemutatására került sor helyi előadók által.

A programot a Nyíregyházi televízió kisfilmje zárta a Virtuális Erőmű Programról valamint Nyíregyháza energiahatékonysági helyzetéről és törekvéseiről. 

A rendezvényen lehetőség nyílt a helyi cégek és szervezetek valamint a VEP közötti kapcsolatok építésére illetve erősítésére. Reményeink szerint ennek eredményeként, a megyei szintű támogatást élvezve, számos vállalat teszi majd meg a régióból az első lépéseket az energiatudatos, majd energiahatékony vállalattá válás útján a Virtuális Erőmű Program segítségével.

A rendezvényen interjú készült Gáspár Attila programvezetővel, amelyet a Kölcsey Televízió sugárzott, és amely megtekinthető itt.

A konferencia részletes programja itt tölthető le.