Virtuális Erőmű Program™

200MW-os erőmű kiváltása igazolt megtakarításokkal 2020-ig

Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat díjátadó 2013

A pályázatnak keretet adó Virtuális Erőmű Program alapkövét két éve tették le, majd az Országgyűlés fenntartható fejlődést szolgáló testületeinek védnökségével meghirdetésre került az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat.  A Virtuális Erőmű Program (VEP) célja, hogy összegyűjtse, rendszerezze, számszerűsítse és közzétegye a vállalkozások energiahatékonyság terén elért eredményeit. A feltöltött adatok olyan tudásbázist jelentenek, amelyek az energiaracionalizálást célul kitűző vállalkozásoknak adhatnak ötleteket, így egyfajta tudásbázisként funkcionál. Másrészt a VEP segít számszerűsíteni és összesíteni a már elért megtakarításokat, így az illetékes állami szervek számára hasznos információforrást jelent a vállalkozási szféra energiahatékonyságáról. Az innen származó adatokat az államigazgatás felhasználhatja az EU felé tett vállalások teljesítésének alátámasztásául, továbbá elemzésük hátteret szolgáltathat a támogatási rendszer korszerűsítéshez is.

A díjátadó a terem befogadóképességének korlátai mellett nyilvános, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Kérjük az érdeklődőket, amennyiben szeretnének megjelenni az eseményen – ahol lehetőségük van megismerkedni az idei díjazottakkal, valamint a Program Tanácsadó Testületének tagjaival – az alábbi felület kitöltésével jelezzék részvételi szándékukat: http://www.amiando.com/EKP-2013.html

A jelentkezés határideje 2013.03.01. péntek 10:00.

A visszajelzést, miszerint tudjuk fogadni jelentkezését, és a Parlamenti belépéshez szükséges vendéglistára felkerült, 2013.03.04. hétfő 16:00-ig küldjük meg a megadott elérhetőségeken. Az előzetes regisztráció nem elegendő a részvételhez, belépési engedélyt kizárólag azok részére tudunk biztosítani, akik számára a visszajelzést megküldtük.

Az esemény koordinátái:

Időpont: 2013. március 6. szerda 10:00-12:00
Helyszín: az Országház, Gobelin terem (1055 Budapest, Kossuth tér 1-3. VII. kapu)

A pályázat 2011. október 12-i meghirdetésétől eltelt időszak tapasztalatairól, a pályázat eredményeképpen létrejövő társadalmi és gazdasági haszonról a következő felszólalók beszélnek:

  • Dr. Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács alapító és tiszteletbeli elnöke
  • Fürjes Balázs, a Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft. igazgatója
  • Gáspár Attila, a Virtuális Erőmű Program Nonprofit Kft. programvezetője