Virtuális Erőmű Program™

200MW-os erőmű kiváltása igazolt megtakarításokkal 2020-ig

Kerekasztal találkozó az AEE küldöttsége és magyar szakértők közreműködésével

2014. július 29-én az Association of Energy Engineers delegációja számára a szervezet magyar tagozata szervezett kerekasztal-beszélgetést Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A programon előadott Gáspár Attila programvezető is a Virtuális Erőmű Programról, és képviselte a VEP-et a beszélgetésen. 

A félnapos program első részében közös séta során bemutatásra került a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, többek között a főépület, az egyetemi könyvtár és az Oktatóreaktor. Ezt követték a magyar energiapolitikához kapcsolódó rövid előadások. Az egyetem fenntartható energetikai egyetemi kutatóprogramját Dr Gróf Gyula, az energetikai tanszék vezetője mutatta be, majd pedig Dr Zsebik Albin számolt be a magyar energetikai helyzetről és nemzeti stratégiáról. Ezt követően Gáspár Attila, a Virtuális Erőmű Program programvezetője mutatta be a Virtuális Erőmű Program működését és szerepét, mint az energiahatékonyságot elősegítő eszközét a magyar vállalkozásoknál. Ezután került sor a részt vevő magyar és nemzetközi résztvevők közötti kerekasztalbeszélgetésre.

A kerekasztalbeszélgetést követően az AEE-től Al Thumann alapító és ügyvezető igazgató mutatta be a nemzetközi szervezet tevékenységét, majd a magyar tagozat rendes- és diákszervezete számolt be az elmúlt időszak tevékenységeiről. 

A találkozó részletes angol nyelvű programja itt érhető el.