Virtuális Erőmű Program™

200MW-os erőmű kiváltása igazolt megtakarításokkal 2020-ig

KLENEN ’12 konferencia

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Napjainkban különös figyelmet kap a klímaváltozás, a környezet védelme, s vele összefüggésben az energiagazdálkodás. A tüzelőanyag és energiafelhasználás hatékonyságának növelését a gazdasági szempontok mellett a környezetvédelmi szempontok indokolják.

A jól szervezett gazdaságban az energiatermelők, -szolgáltatók és -felhasználók közös érdeke az energiával való takarékosság, s ezzel összefüggésben a környezet védelme. Ennek eredményei láthatók és tapasztalhatók. Az energiagazdálkodás, a megújuló energiaforrások alkalmazása és a környezetvédelem magán viseli az ország gazdaságpolitikájának jellemzőit.

A VII. " Klímaváltozás – Energiatudatosság - Energiahatékonyság" konferencia szervezését az Energetikai Szakkollégium, a „Dolgozzunk együtt a természet egyensúlyának megőrzéséért” mottó szellemében, a sorozat indítóival és eddigi szervezőivel - az atlantai székhelyű „Association of Energy Engineers” Magyar Tagozatával és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesülettel, valamint további szervezetek közreműködésével és támogatásával, az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázathoz (www.virtualiseromu.hu) kapcsolódva szervezi.

A konferencia célja a Nemzeti Energiastratégia megvalósítása érdekében az energiagazdálkodás hatékonyságának növelése területén itthon és külföldön szerzett tapasztalatok megosztása, a hazai ösztönzési formák előnyeinek hátrányainak megvitatása, ezzel kapcsolatos állásfoglalás kialakítása.

A konferencián fontos szerepet kap az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázatban induló vállalatok és szakértők energiahatékonysági intézkedéseinek és minta-projektjeinek bemutatása, a tapasztalatcsere és a megújuló energia hasznosítás legújabb hazai eredményeinek ismertetése. A konferenciához kapcsolva gyűjtjük és bemutatjuk az energiahatékonysági intézkedések hozzájárulását a Virtuális erőmű építéséhez.
A konferenciának a Mátra hegységünk egyik legszebb helyén, Mátraházán épült új négycsillagos szálló ad otthont.

Bízunk abban, hogy a konferencia előadásai, a tapasztalatcserék, valamint az energiagazdálkodás hatékonyságának növelését eredményező módszerek és technikák bemutatása hozzájárul a résztvevők ismereteinek bővítéséhez és segítik mindennapi munkájuk végzésében.

A konferenciára minden kedves érdeklődőt tisztelettel meghívunk. A klenen.org honlapon várjuk jelentkezésüket.