Virtuális Erőmű Program™

200MW-os erőmű kiváltása igazolt megtakarításokkal 2020-ig

Virtuális Erőmű Program részvétel a MEE 2014-es Vándorgyűlésén Debrecenben

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület által 2014. szeptember 10-12-én a 61. alkalommal megrendezett Vándorgyűlés Konferencia és Kiállítás fő fókuszában az idén a villamos energia rendszerben lévő igények és lehetőségek új egyensúlyi helyzetének megteremtése állt. 

A debreceni Kölcsey Központban megtartott három napos rendezvényt hasonlóan a korábbi évekhez, az idén is nagy érdeklődés követte: több mint 700 résztvevőt vonzott, és az iparág közel 100 neves szereplője tartott előadást.

A Virtuális Erőmű Program képviseletében a rendezvény második napján Gáspár Attila programvezető adott elő a programhoz való csatlakozás lehetőségeiről és vállalatok, szervezetek számára való azonnali és hosszú távú előnyeiről. 

Emellett a konferencia időtartama alatt a kiállítótérben működő információs standunkon a VEP tevékenységéről valamint Energiahatékony Vállalat díjat kapott cégek és szervezetek sikertörténeteiről szóló információs anyagokkal, valamint személyes segítséggel és tanácsadással vártuk a vállalatuk vagy szervezetük energiahatékonyságának javítása iránt érdeklődőket.

A Konferencián elhangzott előadások (a honlapon való regisztrációt követően) megtekinthetők a Vándorgyűlés honlapján itt.

A szakmai rendezvény előadásai alapján a résztvevők a rendezvény végén a VEP aktív részvételével állásfoglalást fogalmaztak meg, amelyben az új EU direktívák, az EU 20-20-20 célkitűzéseiből Magyarországra háruló kötelezettségek teljesítése, a megújuló energiatermelők rendszerbe való integrálása, a villamos energia rendszerben lévő import arányának nagymértékű növekedése, az ellátásbiztonság és fenntarthatóság sürgető kérdései miatt a MEE javasolja a Nemzeti Energiastratégia felülvizsgálatát.

Az állásfoglalás szövege itt érhető el.